top of page
zondag 25 oktober trainingsloop.png

Kruiskensberg

 

Volgens een legende genas hier in de 13de eeuw een herder nadat hij van een bron dronk. Om dit te gedenken werd een kapel en een kruisweg gebouwd. Op het domein achter de kapel vind je een ven omringd door uitgestrekte heide en droge zandruggen. In dit wandelbos van ongeveer 10 ha groot is het aangenaam lopen! Aan knooppunt 76 – 77 komen we aan het kasteel “Hof van Rameyen”. Het sprookjesachtige kasteel is op heden beschermd als monument. Het maakt sinds 1992 deel uit van het dorpsgezicht van Gestel en is vastgesteld als bouwkundig erfgoed in 2009. Door zijn feeërieke uiterlijk kom je dit kasteel heel vaak tegen in trouwalbums. Wie er komt, waant zich in een sprookje. Vandaag is het Hof van Rameyen privé-eigendom van de heer Van Gansewinkel, de Nederlandse afvalkoning. Het kasteel is dan ook niet meer toegankelijk voor het publiek.

 

 

Vertrek

 

Wanneer: Zondag 25 oktober, 10u Adres: Kruiskensbaan 8 – 2560 Nijlen

 

Hoe ver?

10.9 km waarvan 6.2km op onverhard terrein 

 

CORONA ALERT!!

Wij willen aan iedereen vragen om voor, tijdens en na deze training de nodige afstand te bewaren en om u aan de gekende maatregelen te houden. Als u na het lopen nog graag even willen napraten, zorgt u voor uw eigen (fris-)drank en versnaperingen want de horeca is gesloten. Het staat iedereen vrij om te doen en te laten wat men wil en iedereen is verstandig genoeg om zich te gedragen volgens de wet. De club, de organisatie of één van uw medelopers kan in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld worden voor een eventuele overtreding of, nog erger, eventuele besmettingen.

 

Meer info over de kleurcodes in de sport, kan u terugvinden in deze link: https://www.vlaamsesportfederatie.be/system/files/bijlagen/nieuws/20200824_-_kleurencodes_sport.pdf

Schermafbeelding 2020-10-21 om 21.44.27.
bottom of page