top of page

Veelgestelde vragen

Een Berglopers is een sociaal beestje dat de loop en/of wandelmicrobe te pakken heeft. Als je er één ziet lopen is een tweede of een derde meestal niet veraf. De ene loopt graag alleen en gaat voor zijn best tijd, de andere loopt al liever in groep voor het sociale contact. De ene droomt van een marathon, de andere houd het liever bij 5km. Ongeacht je motivatie of doel zit je goed bij de Heistse Berglopers. 

Hoeveel bedraagt het lidmaatschap en wat houd het in?

Voor een bedrag van 25€ ben je gedurende het hele jaar (1 jan - 31 dec) lid van de Heistse Berglopers en eveneens van de Sporta Federatie. In ruil bent u verzekerd voor sportongevallen met betrekking tot joggen, fietsen, zwemmen, fitness, wandelen, rolschaatsen of yoga. U kan in de sporthal terecht voor een douche na de trainingen. U ontvangt een terugbetalingsformulier voor de mutualiteit. Via de Sporta Federatie kan u een waardebon van 6€ bij Decathlon aanvragen. 

U hoeft niet woonachtig te zijn in Heist of omstreken. U bent niet verplicht om reeds achtergrond te hebben in atletiek of lopen. U bent vrij om af te spreken met anderen om op een ander tijdstip samen te lopen/ wandelen. U bent steeds welkom ongeacht u niveau. U bent ook niet verplicht om deel te nemen aan wedstrijden. Indien u wel wedstrijden wilt lopen kan u ons criterium raadplegen. Geregeld kan u ook een financieel voordeel doen met een voorinschrijving.

En daarnaast maakt u natuurlijk ook deel uit van een gewoon knotsgekke groep!

Wanneer zijn de trainingen en zijn deze verplicht?

Trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond om 19u00 of woensdagochtend om 9u00 in de Sporthal te Heist o/d Berg. Er wordt stipt vertrokken in de hal van de sporthal. Deze trainingen zijn NIET verplicht! En mogen vrijblijvend bijgewoond worden indien u het bestuur en/of de leden wenst te ontmoeten.

Op dinsdag en donderdag zijn er verschillende groepjes naargelang het tempo waar u bij kan aansluiten. 2 groepen lopen 1 uur lang door de verschillende aanliggende gemeenten (+/- 9 - 12km/u). Enkele ander groepen lopen op het looppad rondom de sporthal, zo kan u altijd stoppen wanneer u het wenst. 

Ook wandelaars zijn welkom om zich aan te sluiten bij onze reeds bestaande groep die gedurende 1 uur Heist verkennen (min. 4km/u).

Zijn er verplichtingen bij de Berglopers?

Neen, er zijn geen verplichtingen als je lid bent bij de Berglopers. Trainingen zijn vrijblijvend evenals de keuze om deel te nemen aan wedstrijden.

Het enigste waar we wel waarde aan hechten is het dragen van clubkledij indien u deel wenst te nemen aan ons criterium.

Wat is het criterium?

Het criterium bestaat uit een lijst wedstrijden, gekozen door het bestuur, waarmee u punten kan verzamelen door deel te nemen in clubkledij. Dit kan zowel al lopend of wandelend. Elke wedstrijd van de lijst staat gelijk aan 1 punt, tenzij anders vermeld. Indien u 15 punten hebt verzamelt krijgt u een criteriumprijs aangeboden door het bestuur. In het verleden behoorde hiertoe: een clubsinglet en t-shirt, een regenjasje, een loopjasje, een windbreker, ... .   Er is ook een extra prijs voorzien voor de Bergloper die de meeste criteriumwedstrijden loopt, "De Gouden Sloef".

U bent natuurlijk vrij om eender welke wedstrijd te lopen buiten het criterium, alleen zal u hiervoor geen punt ontvangen.

Deelnameprijs voor de criteriumwedstrijden wordt als richting genomen rond de 5 à 7 euro. 

Waar kan ik clubkledij aanschaffen en hoeveel kost dit?

Clubkledij kan aangeschaft worden bij bestuurslid Els Cumps voor 10euro.

Onze clubkledij bestaat uit een rood singlet of een t-shirt. 

Wat zijn de Gouden Sloef en Bergloper van het jaar?

Gouden Sloef: de Bergloper die de meeste wedstrijden van het criterium gelopen heeft.

Bergloper van het jaar: de Bergloper met de meeste wedstrijdkilometers in de benen. Staat los van het criterium.

Het toppunt van recreatieve sportverzekering

...is voelen dat er een verzekeraar achter je staat, die doet wat moet. Bij sportbeoefening is de kans reëel dat je eens tegen een blessure aanloopt. Gelukkig hoef je je over de administratieve afhandeling van jouw sportongeval geen zorgen te maken, dankzij een sportverzekering op maat van recreatieve sportclubs. Die geruststellende verzekeringspolis van Ethias dekt je tegen:

  • Lichamelijke ongevallen

  • Hartfalen en beroertes

  • Burgerlijke aansprakelijkheid

  • Rechtsbijstand

Wat maakt deze sportverzekering dan wel zo bijzonder? Vooreerst voldoet hij ruimschoots aan de overheidsnormen. Daarenboven krijg je er deze extra voordelen zomaar bovenop:

  • Geen franchise of kostenplafond.  

  • RIZIV-tarief tot 150% terugbetaald.

  • Een ongevalsdossier kan drie jaar lopen. Standaard is dat slechts twee jaar.

  • Terugbetaling bij brilschade van een lichamelijk ongeval als er een hoofdletsel is.

  • NIEUW & UNIEK: leden die op eigen initiatief buiten clubverband wandelen, fietsen (geen wedstrijden), zwemmen, joggen, rolschaatsen, fitnessen en/of yoga doen; zijn automatisch gedekt! Zonder dat ze er iets voor hoeven doen.

bottom of page